26. 09. 2022.
CIK: Usvojena žalba SNSD, a Saveza za promjene djelimično

CIK: Usvojena žalba SNSD, a Saveza za promjene djelimično

CIK: Primljeno 29 žalbi na nepravilnosti u izbornom procesu

“Večeras ističe rok za podnošenje žalbi, mi ćemo ih proslijediti Sudu BiH koji u zakonskom roku od tri dana mora da riješi dostavljene žalbe”, rekla je Pirićeva novinarima.

CIK BiH danas je na sjednici u Sarajevu odbio tri zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, kao neblagovremene i podnesene od neovlašćenog lica.

Riječ je o zahtijevima Socijajlističke partije–Gradski odbor Doboj, Opštinskog odbora SDS-a Višegrad i Opštinskog odbora SDP-a BiH iz Velike Kladuše.

CIK BiH danas je potvrdio odluku Opštinske izborne komisije u Gradišci i odbacio kao neosnovanu žalbu SNSD-a da su u noći između 7. i 8. oktobra članovi ili simpatizeri SDS-a, skidali bilborde SNSD-a.

CIK BiH na današnjoj sjednici usvojio je Pravilnik o provođenju prvih izbora za organe vlasti u novoformiranoj opštini Stanari. Pravilnikom se uređuje način provođenja izbora za odbornike u Skupštini opštine Stanari i načelnika opštine Stanari.

Centralna izborna komisija BiH, nakon stupanja Pravilnika na snagu, donijeće odluku o datumu održavanja izbora u opštini Stanari.

Mandat odbornika Skupštine opštine i načelnika opštine Stanari trajaće do isteka mandata organa vlasti izabranih na lokalnim izborima 2012. godine.

Zbog mogućnosti postojanja sukoba interesa, jer obavlja funkciju direktora javne ustavnove, mandat odbornika SDS-a u Skupštini opštini Petrovo, koji pripada Bojanu Marjanoviću, dodijeljen je kao zamjenski mandat Јovanu Todoroviću iz SDS-a, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender