27. 09. 2021.
Klizište na Adi čeka sredstva Svjetske banke

Klizište na Adi čeka sredstva Svjetske banke

Klizište na Adi čeka sredstva Svjetske banke

“Ovo je jedan od projekata koje je JP ‘Putevi RS’ apliciralo prema Svjetskoj banci za obezbjeđenje finansijskih sredstava i ovaj proces je u toku”, rekla je Natalija Kostrešević, portparol ovog preduzeća.

Projekat je uradio ZIBL, a podrazumijeva trajnu sanaciju klizišta i trupa puta.

Ovim magistralnim putem služe se MZ Vrbanja i Debeljaci, opštine Čelinac, Kotor Varoš, Teslić, ali i Doboj, Zenica i Sarajevo.

Prema riječima Vite Pejakovića, predsjednika Savjeta MZ Ada, riječ je o velikom ulaganju.

“Mislim da se radi o nekoliko miliona maraka jer je potrebno proširiti saobraćajnicu uz sam Vrbas i izgraditi veliki i jak potporni zid cijelom dužinom”, rekao je Pejaković.

Dodao je da rješavanje ovog problema čekaju tri godine.

“Mislim da ove godine neće početi sanacija, ali nadam se da bi sanacija mogla početi na proljeće iduće godine. Projekat je zahtjevan jer klizi čitavo brdo, ima dosta vode, a i kuće su iznad”, kazao je Pejaković.

Klizište se do sada pokretalo nekoliko puta, a nekada se reflektuje na dva-tri mjesta.

“Ovaj problem imamo nekoliko godina i njegovo rješenje jedva čekamo. Najgore je pješacima koji nekad ne mogu proći od vode i blata”, rekla je mještanka Ade.

Održavanje redovno

U JP “Putevi RS” rekli su da će vršiti redovno održavanje na ovoj dionici magistralnog puta. Takođe su rekli da će i preventivno djelovati u cilju obezbjeđivanja prohodnosti magistralnog putnog pravca M4 i bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, sve do obezbjeđenja finansijskih sredstava i trajnog rješenja klizišta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender