17. 06. 2021.
Merkelova prijeti Rusiji novim sankcijama

Merkelova prijeti Rusiji novim sankcijama

Merkelova prijeti Rusiji novim sankcijama

”Ako se situacija pogorša, razmišljaće se o novom pooštravanju sankcija”, rekao je Zajbert u Berlinu i pozvao Rusiju da učini sve za primjenu Minskog sporazuma u razrješenju ukrajinske krize.

Njemačka vlada, prema Zajbertovim izjavama, ne priznaje rezultate glasanja u Donjceku i Lugansku, a šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klinkin u intervjuu njemackom tabliodu “Bild” kaže da ce Kijev vratiti pod svoju kontrolu istočnu Ukrajinu.

“Sprovedenje takozvanih izbora nije promijenilo realnu situaciju. Radi se o falsifikovanim izborima, sa pogrešnim posmatračima, falsifikovanim izbornim listama i nelegitimnim rezultatima. Činjenica je, postoje neki regioni pod kontrolom proruskih terorista i ruskih trupa. To su, medutim, ukrajinski regioni i mi ćemo ih ponovo povratiti”, rekao je Klimkin.

Upitan da li je potrebno pooštriti sankcije protiv Rusije, Klimkin je rekao da je Rusija, priznavanjem “kvazi-izbora” ponovo povrijedila međunarodne obaveze, posebno sporazum iz Minska.

On je rekao da je potpuno jasno da se Kremlj bez poštovanja ponaša prema EU i državama zapadnog svijeta.

Ministar je ocijenio da bi, ako zapadni svijet želi da Rusija daje vrijednost njihovom mišljenju i pridržava se internacionalnih pravila onda bi sljedeći logični korak bio da se svim mogućim sredstvima izvrši veći pritisak na Kremlj.

“Tu spada, takođe, i pooštravanje sankcija”, rekao je on, javljaju agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender