28. 09. 2021.
Godišnji koncert hora “Jedinstvo”

Godišnji koncert hora “Jedinstvo”

Za dva dana počinju 11. Banjalučki horski susreti

Dirigent Nemanja Savić rekao je da organizatori očekuju da će, sa četiri koncerta i jednim okruglim stolom o horskoj muzici, banjalučka publika biti zadovoljna programom ovogodišnjeg festivala.

Festival će početi u četvrtak, 6. novembra, u 19.00 časova nastupom Dječijeg hora “Jedinstvo”, Dječijeg hora Muzičke škole “Vlado Milošević” i Mješovitog hora Srednje muzičke škole “Vlado Milošević”. Ovaj “Koncert mladih” biće održan u Banskom dvoru.

Isto veče u 20.00 časova u hramu Hrista Spasitelja predviđen je koncert horske duhovne muzike, na kojem će učestvovati ansambl “Beli anđeo” iz Beograda, Hor sveštenika banjalučke eparhije i Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”.

U Banskom dvoru će u petak, 7. novembra, u 19.00 časova biti održan koncert “Horska muzika i tradicija”, na kojem će nastupiti horovi iz Republike Srpske, dok je za subotu, 8. novembar, za 12.00 časova predviđeno održavanje okruglog stola “Horska muzika – tradicija i savremeni izraz”.

U 20.00 časova biće održan završni koncert, nakon čega je predviđen zajednički nastup horova, kao i podjela povelja učesnicima festivala.

Predsjednik Organizacionog odbora festivala protojerej stavrofor Ratko Radujković podsjetio je da je kroz proteklih deset festivala prošlo više od 80 horova, 2.000 pjevača i više hiljada posjetilaca, ljubitelja horske muzike.

On je naveo da je organizator susreta Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo”, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Crkvena opština Banjaluka, grad Banjaluka i Banski dvor.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender