Mandatar Cvijanović ili Radojičić?!

Mandatar Cvijanović ili Radojičić?!

Mandatar Cvijanović ili Radojičić?!

Aktuelna premijerka negirala je prije 15-ak dana u Vijestima ATV-a da će ostati na čelu Vlade, ali po svemu sudeći, dobar dio stranke traži da se tog posla ipak prihvati.

Najveći broj lično osvojenih glasova na izborima, kapital je koji Radojičića ostavlja u igri za premijersku funkciju. Kakve su mu šanse i da li očekuje da će upravljati Vladom u naredne četiri godine, nismo saznali, jer se na telefon nije javljao.

Kako ATV saznaje, na jučerašnjem sastanku u Brčkom, niko od koalicionih partnera nije insistirao na nekom od ponuđenih imena za mandatara.

Iza zatvorenih vrata pričalo se i o konkretnim rješenjima za koalicione partnere SNSD-a. DNS-u je, kako ATV saznaje, zagarantovana pozicija predsjednika Narodne skupštine, a nezvanično se pominje ime aktuelnog ministra Nedeljka Čubrilovića koji bi na toj fotelji mogao da zamijeni Radojičića. Čubrilović pristao da pred kamerom govori o mogućnosti da bude prvi čovjek Parlamenta, tvrdeći da o tome ne zna ništa.

Sastanak sa Savezom za promjene i ponuđena premijerska fotelja, podigli su cijenu socijalistima i Petru Đokiću, zbog čega im se, prema informacijama koje je dobila ATV, osmjehuju čak 4 ministarske fotelje.

Koje su to fotelje i da li su socijalisti ponovo tražili Ministarstvo unutrašnjih poslova, nismo saznali, jer se Đokić na telefon nije javljao.

Sudeći prema izjavi prvog čovjeka SNSD-a, Milorada Dodika, nakon sastanka sa koalicionim partnerima, većina od 42 poslanička mjesta mogla bi uskoro ojačati. Ko je rekao “da” na Dodikovu ponudu, nije otkrio – sve će se saznati nakon što izborni rezultati budu zvanični i konačni.


.
(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender