28. 09. 2021.
Blater jasan: UEFA je kriva za incidente u Beogradu!

Blater jasan: UEFA je kriva za incidente u Beogradu!

Blater jasan: UEFA je kriva za incidente u Beogradu!

Strasti se ne smiruju. Prebacivanje krivice i odlučivanje ko je zaista odgovoran za incidente na meču Srbije i Albanije se nastavlja. Najnoviju izjavu povodom toga je dao predsjednik FIFA Sep Blater.

“Nisu fudbaleri na terenu krivi za to što se dogodilo, jer su bili isprovocirani. Igrači koji predstavljaju nacionalne timove su najbolji ambasadori tih zemalja. Upravo zbog toga morate da budete pažljivi. Jednostavno, ne smijete da dozvolite da se u istoj grupi takmiče države za koje znate da su u konfliktu ili između kojih mogu da izbiju incidenti. Na primjer, u takmičenjima FIFA timovi iz Azerbejdžana i Jermenije nikada nisu bili zajedno u grupama” – objašnjava Sep Blater u intervjuu za “Russia today” i tako jasno odgovornost prebacuje na čelnike UEFA.

Objasnio je zbog čega ljudi u FIFA nisu to primjetili prije meča u Beogradu.

– To nije u nadležnosti FIFA, ali smatram da u budućnosti moramo da pazimo na takve situacije, jer ne želimo da se politika miješa u fudbal, već da ova igra spaja ljude. Evo recimo sada, poznato je šta se dešava u Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji, u svim tim zemljama se igra fudbal i nijedan igrač nije povrijeđen – poručio je Sep Blater, pišu Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender