28. 09. 2021.
Kako su Englezi spriječili Tošića da igra

Kako su Englezi spriječili Tošića da igra

Kako su Englezi spriječili Tošića da igra

I, tu ljutnju glavnih ljudi u CSKA nije promenila ni činjenica da je moskovska ekipa napravila pravi podvig, pobedivši u gostima šampiona Premijer lige sa 1:2.

Šta se, zapravo, desilo?

Tošić je sa “armejcima” doputovao iz Rusije u Mančester, kada su mu na aerodromu nadležni za kontrolu putnika saopštili da ne može da prođe dalje, jer nema adekvatnu vizu. Generalni direktor CSKA Roman Babajev ovako objašnjava šta je potom usledilo

“Mi smo ih pitali u čemu je problem, a oni su nam rekli da je Tošiću izdata ne turistička, već tranzitna viza. U redu, kažemo, i to je sasvim dovoljno, ima sada na raspolaganju 48 sati da bude u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je sasvim dovoljno (da bi bio sa ekipom i odigrao meč). Ali, tada su engleske granične službe počele da traže nešto po internetu, pa su onda saopštili da su pronašli da je on igrač CSKA i da je došao u Englesku – da radi?! I, odjednom su počeli da mu traže radnu vizu, što je nezamislivo, ma nedopustivo!”, kaže Babajev, pa gotovo u dahu dodaje:

“Mnogo vremena smo proveli prepirući se, a onda su oni rešili da ga puste u zemlju, ali ne i da igra jer, eto, ‘takvu vizu ima’. Istovremeno su mu i oduzeli pasoš, što je prvi put u našoj klupskoj istoriji da se u nekoj državi desi da oduzmu pasoš stranom građaninu. Engleska migraciona služba je odmah kontaktirana i od strane srpskog konuzlata i od osoblja ruske ambasade, pregovori su dugo trajali i na kraju su oni odlučili – da ga ne puste da igra, da ga ne puste čak ni da bude gledalac na stadionu, već da bude u hotelu a da napusti teritoriju Mančestera pre početka utakmice!? I, šta sad, posle svega…? Da li ćemo se žaliti? Engleze ne možemo još uvek da umirimo, ali mislim da nema nikakvog smisla da pišemo žalbe jer to neće uticati na rezultat, no situacija uopšte nije bila prijatna. I, iskreno, uveren sam da se ovo ne bi desilo ni u jednoj drugoj evropskoj zemlji”, rekao je za ruski sajt “Čempionat” Babajav, a čije reči su engleski mediji protumačili na način da su ostali uvereni “da ruska strana smatra da je sve bilo unapred isplanirano, jer je Tošić jedan od najopasnijih igrača CSKA”.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender