Meteorolozi: Nema opasnosti od nevremena

On je naveo da će sutra biti pretežno oblačno sa slabijom kišom u većini krajeva i vjetrom slabijeg intenziteta, uz dnevnu temperaturu od 15 do 19, u višim predjelima do 12 stepeni Celzijusovih.

“Tokom vikenda se očekuje oblačno vrijeme sa kišom koja će češća biti u istočnim djelovima i Semberiji sa umjerenom količinom padavina od 30 do 50 litara po metru kvadratnom. Maksimalne vrijednosti temperature biće između 13 i 18 na jugu do 20 stepeni Celzijusovih”, naveo je Rudan.

On je naglasio da se drugog dana vikenda očekuje smanjenje oblačnosti sa više sunčanih intervala, uz slab južni i jugoistočni vjetar i maksimalnom dnevnom temperaturom od 14 do 20 stepeni Celzijusovih.

Rudan je rekao da se početkom naredne sedmice u Srpskoj očekuje toplo vrijeme za ovo doba godine, a da se povremena kiša očekuje u utorak na srijedu, 11. na 12. novembar, i uz manji pad temperature.

U Sloveniji je i dalje na snazi upozorenje da bi se vremenska situacija narednih dana mogla pogoršati, a u pripremi su dežurne vatrogasne službe i civilna zaštita u zapadnim i centralnim djelovima zemlje.

Slovenačka agencija za životnu sredinu smanjila je stepen opasnosti od prirodnih nepogoda sa crvenog na narandžasti, jer intezitet padavina u toj državi nije bio kako je najavljen.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender