Mišković pije kafu u centru Dubrovnika, iako mu je pasoš oduzet

Mišković pije kafu u centru Dubrovnika, iako mu je pasoš oduzet

Mišković pije kafu u centru Dubrovnika, iako mu je pasoš oduzet

Blic je došao do fotografije, koja je napravljena danas popodne, gdje se jasno vidi kako Miroslav Mišković sjedi u kafiću u centru Dubrovnika.

Agencija Tanjug izvjestila je juče da je Marko Mišković obavijestio sudiju Specijalnog suda, da će putovati u inostranstvo.

Apelacioni sud u Beogradu naložio je da se ponovo oduzmu pasoši vlasniku Delte Miroslavu Miškoviću, negovom sinu Marku i vlasniku Nibens grupe Milu Đurškoviću, i produžio im mjeru zabrane napuštanja za tri mjeseca.

Marko Mišković, kako saznaje “Blic”, u utorak je napustio Srbiju, ali ima obavezu da se vrati i da vrati putnu ispravu.

Apelacioni sud je usvojio žalbu Tužioca za organizovani kriminal i preinačio rješenje Specijanog suda u Beogradu kojim je sredinom oktobra predsjednik sudskog vijeća u postupku protiv njih sudija Vladimir Vučinić ukinuo mjeru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave.

“Izrečena mjera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenih na izdržavanje krivične sankcije, koja se sastoji u lišenju slobode, s tim da je sud dužan da svaka tri mjeseca ispita da li je dalje trajanje mjere opravdano”, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud nije sa dovoljnom pažnjom cijenio da li i dalje postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogli pobjeći, skrivati se, a posebno otići u inostranstvo, posto nije došlo do promjene bitnih činjenica u pogledu postojanja opravdanosti daljeg trajanja pomenutih mjera, piše Blic.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender