24. 09. 2021.
Šešelj ostaje u zatvoru

Šešelj ostaje u zatvoru

Ni Šešelj ne zna kada će u Srbiju

U Srpskoj radikalnog stranci /SRS/ još ne znaju kada će predsjednik stranke Vojislav Šešelj da doputuje u Beograd iz Haga.

Potpredsjednik SRS Vjerica Radeta rekla je da su radikali jutros telefonom razgovarali sa Šešeljem i da on još nema informaciju kada će otputovati.

Radeta je navela da se do kraja dana ne očekuje Šešeljev dolazak u Beograd, jer danas više nema avionskih letova iz Holandije za Beograd.

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim LJajić rekao je ranije za Radio-televiziju Srbije da se ne očekuje da Šešelj u Beograd stigne prije utorka.

Potpredsjednik SRS-a Zoran Krasić rekao je juče da je Šešelj završio sve administrativne procedure, razdužio se, ali da se ne zna kada će mu holandske vlasti obezbjediti odlazak iz zemlje, te da “to može da bude danas, sutra ili prekosutra”.

Haški tribunal će Šešeljev odlazak iz pritvorske jedinice potvrditi tek kada napusti Holandiju, prema proceduri koju u ovakvim slučajevima sud primjenjuje iz bezbjednosnih razloga.

Sudsko vijeće Haškog tribunala odlučilo je u četvrtak da pusti Vojislava Šešelja na privremenu slobodu, zbog teškog zdravstvenog stanja.

Lider SRS-a boravi u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala više od 11 i po godina, odnosno od 24. februara 2003. godine kada se dobrovoljno predao. (ALO)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender