27. 09. 2021.
Pet savjeta kako da uštedite struju

Pet savjeta kako da uštedite struju

Pet savjeta kako da uštedite struju

Da li vam se diže kosa na glavi svakog mjeseca kad vidite račun za struju? Primjenom nekoliko jednostavnih trikova možete umanjiti izdatke za ovu stavku.

* Izaberite pravo posuđe za kuvanje – Metalno posuđe se brzo zagrijava, ali i hladi. Keramičko, s druge strane, odlično zadržava toplotu, pa na ovaj način možete skratiti vrijeme potrebno za kuvanje.

* Dobro očistite peglu i rernu – Kad su zaprljani, ovi uređaji rade manje efikasno, pa se potrudite da uvijek budu čisti. Nečistoće na pegli možete jednostavno ukloniti pastom za zube, a kad čistite rernu, posebno obratite pažnju na vrata pećnice.

* Odmrznite zamrzivač – Što više leda imate u zamrzivaču, više energije će mu biti potrebno da postigne odgovarajuću temperaturu. Kada primjetite da se stvorilo mnogo leda, odmah odmrznite uređaj.

* Odzračite radijatore – Riječ je o ispuštanju viška vazduha kako bi radijatori mogli da griju do maksimuma. Za ovo će vam biti potreban poseban ključ ili šrafciger koji ćete lako nabaviti.

* Napunite frižider flašama vode – Ne otvarajte često frižider jer tako ulazi topao vazduh. Ali, ako je frižider pun, hladnom vazduhu je potrebno više vremena da „pobjegne“, pa ako nemate dovoljno namirnica, napunite uređaj flašama vode. (Novosti)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender