Položaj boraca i dalje težak

Položaj boraca i dalje težak

Položaj boraca i dalje težak

Predstavnici boračke populacije odali su počast onima koji su živote dali za Republiku Srpsku. Položaj ove populacije i dalje je težak. Jovo Tegeltija sin poginulog borca i ratni vojni invalid kaže da nastavlja borbu za prava boraca.

“Da se ostvare prava koja su ukinuta penzionerima a borcima. Prvo da se ratni staž, koji je po Zakonu PIO ukinut, prizna kao staž osiguranja I tako da se na određen način borcima oda priznanje pa bar kad odu u penziju da znaju za šta su se borili”, naglasio je Tegeltija.

Dosta se toga uzradilo ali i dalje ima neriješenih pitanja ističu i u Boračkoj organizaciji Banjaluka.

“Ne možemo biti zadovoljni. Lično ću reći da porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi, njihov status, u neku ruku je nešto bolji za razliku od demobilisanih boraca. Akcenat Boračke organizacije u narednom period mora biti na rješavanju statusa demobilisanih boraca koji su zaista na marginama dešavanja’’, navodi Rogić.

Iz Gradske uprave navode da će nastaviti projekat zbrinjavanja.

“Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu planiralo je pri prvom podnošenju zahtjeva za budžet 2015. godine da se izdvoje značajnija sredstva u smislu doznačavanja bespovratih novčanih sredstva za zbrinjavanje porodica poginulih boraca I ratnih vojnih invalida’’, rekao je Vučeta.

Neophodno je ukazati na značaj boračke populacije, koja je stvorila Republiku Srpsku poručeno je na obilježavanju Mitrovdana-krsne slave Boračke organizacije Banjaluka.


(BN TV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender