Žena danima misteriozno ćuti u centru Banjaluke

Žena danima misteriozno ćuti u centru Banjaluke

Žena danima misteriozno ćuti u centru Banjaluke

Ekipa “Nezavisnih” posjetila ju je u petak, s ciljem da nam objasni kakvu poruku želi da pošalje. Upitali smo je da nam da izjavu, na šta je ona samo odmahnula rukom i nijemo nastavila da gleda u jednu tačku.

Za razliku od Prijedorčanke Jelene Topić, koja je u svom gradu prošle godine izvodila umjetnički performans, ova gospođa ne donosi nikakve stvari sa sobom, čime njen postupak još više golica maštu.

Baš kao i lani u Prijedoru, Banjalučani se ovih dana okupljaju u blizini svoje sugrađanke i raspravljaju, te pokušavaju da odgonetnu moguće razloge zbog kojih ona, kako kažu, uopšte ne doživljava okolinu.

Jedan od konobara iz obližnjih kafana kaže da ova žena svaki dan dođe u isto vrijeme, stane na isto mjesto, te nijemo gleda u jednu tačku, da bi se dva sata poslije okrenula i otišla – kao da ništa nije bilo.

“Prvi dan smo joj kolege i ja prilazili, pitali o čemu se radi, te da li joj nešto treba. Naravno, nije ništa rekla. Sljedeći dan, kada smo je vidjeli da stoji na istom mjestu i po kiši, znali smo da neće tako lako odustati, šta god da je u pitanju”, kazao je jedan od konobara.

Bilo je i raznih komentara na račun ove žene, pa su tako neki govorili da je “čudna”, ali ih većina kaže da se radi o nekoj vrsti protesta i bunta koji izražava na ovaj način.

“Sigurno nije srećna kad ovako stoji, ljudi nemaju ni za hljeb. Sve se promijenilo nagore od 1990. godine”, rekao je Dejan T., jedan od Banjalučana kojeg smo zatekli u njenoj blizini.

Misterija ostaje barem dok gospođa ne progovori. Ali, ona zasad još samo “glasno ćuti”, baš kao što je to prošle godine činila i Topićeva, pišu Nezavisne novine.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender