22. 10. 2020.
Danas u Banjaluci: Građani u zimskim jaknama zbog lošeg grijanja (VIDEO)

Danas u Banjaluci: Građani u zimskim jaknama zbog lošeg grijanja (VIDEO)

Danas u Banjaluci: Građani u zimskim jaknama zbog lošeg grijanja (VIDEO)

“Sada mi bili u toplani, kaže ne interesuje nas to. Loš mazut i zato je loše grijanje. Radi mazuta, nas trojica sada bili dole”, rekao je Jovan Vidović, Obilićevo.

Nakon brojnih poziva, naša ekipa obišla je neka od banjalučkih naselja. Svi se žale da su se u najvećem gradu srpske smrzli i za praznike.

“Danas je 14 stepeni, što je stvarno nenormalno. To je za ne izdražati. Naveče ugase u devet onda je pogotovo više temperatura nikakva. Kod nas inače slabo griju, a kada se uđe u Gradsku upravu, Poresku, zgradu Vlade, onda tamo se pada u nesvjest od temperature”, izjavila je za ATV Sanda Topić, Obilićevo.

Aleksandar Galić iz Borika nam je rekao da to nije samo problem Borika, to je problem Starčevice i drugih dijelova Banjaluke. “Na -17 stepeni za 30. i 31. decembar i prvi januar oni su imali ovako tople radijatore, nosio sam zimsku jaknu i kapu u stanu”, dodao je Galić.

“Pošto oni znaju da radijator ne grije, oni neće da dođu, nego su mi prije jedno mjesec dana poslali nekog svog radnika koji kaže, ja sam samo za ozračivanje. On je kao ozračio radijator. Kada je on otišao stanje je postalo još gore”, rekao je Milan Novaković iz naselja Sunce.

Banjalučani se žale i da danima ne mogu da dobiju nikakvu informaciju iz Toplane. Danas je tamo bila i naša ekipa. Tek kasno popodne, konačno su se oglasili iz Toplane. Poslali su dopis u kome navode da se radi o dvodnevnom kvaru nastalom zbog dotrajalosti distributivne mreže.

Građani se, ipak, na loše grijanje žale mnogo duže i strahuju kako će dočekati kraj zime. Toplani poručuju da za svoje pare, ako već nema grijanja, očekuju pravovremenu informaciju.


(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender