21. 10. 2020.
Filip Savić: Prvi student banjalučkog ETF-a sa prosjekom ocjena 10!

Filip Savić: Prvi student banjalučkog ETF-a sa prosjekom ocjena 10!

Njegošev orden za Filipa Savića, najboljeg studenta u istoriji ETF-a

Savić je prvi student koji je ostvario prosjek ocjena 10,00, a s istom ocjenom je prije odbranio diplomski rad i postao diplomirani inženjer elektrotehnike.

Nakon što mu je uručen Orden Njegoša III reda, Savić je danas rekao da mu odlikovanje predstavlja dodatni motiv da nastavi dalje i opravda ukazano povjerenje.

Ovaj mladi inženjer elektronike upisao je master studije u Norveškoj, a još nije odlučio da li će karijeru nastaviti u Srpskoj ili inostranstvu.

Među odlikovanim, i to Medaljom zasluga za narod, je i Centar javne bezbjednosti Doboj, čiji načelnik Goran Đurković je podsjetio na ulogu koju je policija imala tokom velikih majskim poplava 2014, kako u Doboju, tako i Šamcu.

Đurković je rekao da su u to vrijeme pritekli u pomoć kako građanima tako i spašavanju materijalnih dobara, a zatim učetsvovali i u čišćenju poplavama pogođenih gradova.

Dodik je, nakon uručenja odlikovanja, rekao da se radi o osobama koje su obilježile godinu ili godine iza nas u RS, te da se Srpska i na ovaj način želi odužiti onima koji su to zaslužili.

Predsjednik je, povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, između ostalih, odlikovao Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem i Ustavni sud Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender