31. 07. 2021.
Osveštano Spomen-obilježje poginulim pripadnicima CJB Banjaluka u odbrambeno-otadžbinskom ratu

Osveštano Spomen-obilježje poginulim pripadnicima CJB Banjaluka u odbrambeno-otadžbinskom ratu

Osveštano Spomen-obilježje poginulim pripadnicima CJB Banjaluka u odbrambeno-otadžbinskom ratu

Lukač je na osveštanju Spomen-obilježja poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti (CЈB) Banjaluka rekao da je to uspomena svima i lekcija plemenitosti sadašnjim generacijama.

“Dokaz da nisu zaboravljeni je činjenica da su njihove kolege inicirale ideju izgradnje ovog spomen-obilježja, da bi njihovu žrtvu učinili vječnom”, rekao je Lukač, navodeći da su pripadnici ovog centra pokazali kolegijalnost i skromnim prilozima doprinijeli ovjekovječenju uspomene.

Prema njegovim riječima, porodicama stradalih policajaca se ne može nadoknaditi njihov gubitak, ali će Ministarstvo učiniti sve da istraje na čuvanju od zaborava njihove hrabrosti i nesebičnosti.

Lukač je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske i svima koji su dali doprinos izgradnji spomen-obilježja.

Načelnik CЈB Banjaluka Mladen Marić napomenuo je da su pripadnici ove organizacione jedinice MUP-a stali u odbranu srpskog naroda i Republike Srpske rame uz rame s njenom vojskom, te hrabro, časno i požrtvovano izvršavali sve borbene zadatke.

“Ta hrabrost i požrtvovanost imala je ogromnu cijenu, jer je veliki broj pripadnika aktivnog i rezervnog sastava policije, kao i drugih neovlašćenih radnika Centra položio život za Republiku Srpsku”, rekao je Marić.

On je dodao da je najsvetija obaveza pamćenje i poštovanje njihove žrtve, te čuvanje Republike Srpske, kao najvrednije tekovine koja im je povjerena.

“Zadatak svih nas pripadnika MUP-a jeste da dužnosti koje su nam povjerene obavljamo hrabro, časno i dostojanstveno, i omogućimo najviši nivo bezbjednosti svim našim građanima”, naglasio je Marić.

On je rekao da je najveći dio sredstava za izgradnju spomen-obilježja prikupljen od radnika CЈB Banjaluka i Prijedor, te radnika MUP-a, i zahvalio za finansijsku podršku predsjedniku Srpske, koji je dao najveću donaciju.

Vijence na novoosveštano Spomen-obilježje za 189 poginulih pripadnika CЈB Banjaluka položili su predstavnici njihovih porodica, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijerka Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, načelnici CЈB Banjaluka i CЈB Prijedor, predstavnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, Boračke organizacije Republike Srpske, Saveza logoraša, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih bopraca i nestalih civila, te predstavnici gradova Banjaluka i Prijedor, prenijele su agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender