31. 07. 2021.
Ana u finalu Brizbejna!

Ana u finalu Brizbejna!

Ana u finalu Brizbejna!

Ivanovićeva je do trijumfa došla sa 7:6 (7:2), 6:4, poslije jednog sata i 54 minuta igre.

Srpska teniserka Ana Ivanović i Ruskinja Marija Šarapova u subotu (ne prije 10 časova) će se boriti za titulu na WTA turniru u Brizbejnu.

Biće to njihov 14. duel, a do sada je uspješnija bila Šarapova, koja je slavila devet puta. Prošle godine su igrale četiri puta i upisale po dvije pobjede.

Ana je ponovo nervoznija ušla u meč, što je Amerikanka iskoristila i oduzela joj servis, a tu prednost je držala sve dok Lepčenko nije servirala za set, pri rezultatu 5:4.

Tada je Ivanovićeva zaigrala bolje, stigla do do dvije brejk lopte i iskoristila je drugu za 5:5. Uslijedili su brejkovi na obje strane, pre taj-brejka, u kojem je srpska teniserka bila ubedljiva sa 7:2.

U drugom setu, Ivanovićeva je odigrala sjajno poslije 1:1, napravila je dva brejka za niz 4:0 i prilike da već u osmom gemu servira za meč.

Međutim, poslije niza preokreta i jedne Anine meč lopte, Lepčenko se vratila u meč, prišla na 5:4, ali je srpska teniserka u sledećem gemu otklonila sve nedoumice, javlja B92. Spasila je jednu brejk loptu u desetom gemu, a potom iskoristila šestu meč loptu za trijumf poslije skoro dva sata igre.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender