24. 07. 2021.
Đurić: Dan i krsna slava RS praznik u srcima svih Srba

Đurić: Dan i krsna slava RS praznik u srcima svih Srba

Đurić: Dan i krsna slava RS praznik u srcima svih Srba

Đurić je, nakon polaganja vijenaca na Spomenik 12 beba u Banjaluci, rekao da se na ovaj praznik treba prisjetiti duge borbe za stvaranje Republike Srpske, ali i potrebe za solidarnošću sa Srbima sa Kosmeta u teškim danima i godinama kroz koje prolaze.

“U ime građana i Vlade Srbije, a posebno u ime građana Srbije sa Kosova i Metohije, od srca čestitam današnji praznik građanima Republike Srpske”, rekao je Đurić.

On je ukazao i na potrebu za zajedničkim radom, ne samo posredstvom pomoći institucija, već i, kako je rekao, toplim ljudskim dodirom, što predstavlja zalog za veće narodno jedinstvo.

“Treba da do naredne Nove godine, Božića i Dana Republike svi zajedno pokušamo da budemo bolji ljudi, da živimo srpskije i složnije, ne na uštrb bilo koga, ali na korist svim našim ljudima, prije svega sa Kosova i Metohije”, istakao je Đurić.

Zamjenik premijera (samoproglašenog) Kosova Branimir Stojanović naglasio je da se Srbi sa Kosmeta raduju svakom uspjehu Republike Srpske.

“Tragovi našeg stradanja su na svim prostorima gdje Srbi žive, i na ovom mjestu smo položili vijena, sjećajući se jednog velikog stradanja”, rekao je Stojanović.

On je dodao da Srbi i dalje žele da grade mir sa svima, ali da ne smiju da zaborave one koji su stradali, i da to treba da budu pouke za budućnost, javlja Srna.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov rekao je da na Dan i krsnu slavu Republike Srpske dolaze samo prijatelji, što pokazuje posjeta Srba sa Kosmeta.

“Na najveći dan Republike Srpske velika nam je čast da su naša braća sa Kosova sa nama, zahvaljujem za posjetu, kao i kabinetu predsjednika Republike Srpske što ih je pozvao da uzmu učešće u obilježavanju ovog praznika”, rekao je Arlov.

On je Srbima na Kosovu i Metohiji poželio uspjeh u borbi za opstanak, izrazivši uvjerenje da se ovakvim posjetama spajaju Republika Srpska i južna srpska pokrajina, koje imaju iste probleme.

“Kosovo i Metohija je ikona srpskog naroda i svi Srbi na svijetu, a Republika Srpska i Srbija naročito imaju pravo da pomognu”, poručio je Arlov, prenijele su agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender