23. 10. 2020.
Ostavila raskoš i živi srećna u kući od 8 kvadrata (VIDEO)

Ostavila raskoš i živi srećna u kući od 8 kvadrata (VIDEO)

Ostavila raskoš i živi srećna u kući od 8 kvadrata (VIDEO)

Di Vilijams je nekada živjela u kući površine 185 kvadratnih metara koja je imala čak tri spavaće sobe. Međutim, putovanje u Gvatemalu joj je promijenilo život gdje je pomagala u izgradnji lokalnih škola i shvatila da je njena kuća prevelika za nju i da joj nije potrebna.

Kada je odlučila da drastično promijeni svoj stil života, potrošila je 10.000 na svoju novu kuću, od čega je 5.000 otišlo na materijale a drugu polovinu je uložila u solarne panele i specijalne prozore sa niskom toplotnom emisijom.

Ona je u Portlandu u američkoj državi Oregon 3 mjeseca gradila svoj novi dom, a onda ga je zakačila za kamion i dovezla u dvorište svojih prijatelja u Vašingtonu. Putovala je 7 godina bez prestanka, ali u poslednje dve godine je odučila da zaustavi svoje točkove.

002

Njena nova kuća površine 8 kvadratnih metara predstavljala je početnu ideju za otvaranje sopstvene kompanije PAD koja se bavi stvaranjem majušnih kuća i ostalih stvari i prostora koje odgovaraju dimenzijama ljudskog tijela.

Iako je na početku bilo teško “puzati” u novoj kućici, vremenom se privikla na malo stvari i počela je da svoje fotografije smatra običnim papirima. Skroman i praktičan dom učinio je srećnom i shvatila je da je to jedno što joj je potrebno za život, piše Telegraf.

Pogledajte video:

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender