01. 08. 2021.
Pariz: Nova pucnjava i talačka kriza, ubijene dvije osobe

Pariz: Nova pucnjava i talačka kriza, ubijene dvije osobe

Pariz: Nova pucnjava i talačka kriza, ubijene dvije osobe

Još se ne zna da li su u pitanju taoci ili je među mrtvima i napadač.

Napadač je upao u bakalnicu sa košer proizvodima i uzeo pet osoba za taoce, javio je AFP, a kako izvještavaju francuski mediji jedna osoba je ranjena.

https://www.youtube.com/watch?v=VYlQJbsVs48

Figaro navodi da je napadač bio naoružan i da je prijetio, a ubrzo su na lice mjesta stigli francuska policija i vojska.

Izvor iz policije rekao je za ovaj list da osumnjičeni ima dve automatske puške kod sebe. “Veoma je opasan”, naveo je izvor koji je dodao da se oficirima koji su ga opkolili obratio sa: “Vi dobro znate ko sam ja”.

Policija pretpostavlja da se radi o osumnjičenom za ubistvo policajke u Monružu, čiji identitet su čuvari reda danas, kako je saopšteno, utvrdili.

Predsjednik Francuske Fransoa Oland naredio je ministru unutrašnjih poslova da se momentalno uputi i taj dio Pariza.

Funkcioner Stranke ljevice Rakel Garido naveo je na Tviteru, da se u kvartu Port de Vinsen na sjeveroistoku grada puca, i da policija evakuiše građane.

U više navrata francuske vlasti su isticale da ubistvo policajke u Monružu nema veze sa terorističkim napadom na Šarli ebdo.

U isto vrijeme, jedan gradić sjeverno od Pariza, na 35 kilometara udaljen od glavnog grada, od jutros je praktično okupiran. U mjestu Demarten odvija se prava drama, jer je policija opkolila dvojicu muškaraca koji su izvršili napad na magazin Šarli ebdo. Pregovori sa napadačima su u toku, sumnja se da drže taoca…(B92)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender