24. 07. 2021.
Patrijarh blagoslovio narod i Republiku Srpsku (FOTO)

Patrijarh blagoslovio narod i Republiku Srpsku (FOTO)

Patrijarh blagoslovio narod i Republiku Srpsku (FOTO)

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je danas u Banjaluci da će Srbi kao narod opstati samo na temeljima svojih svetih predaka, te vječnih i neprolaznih vrijednosti.

Nakon liturgije, koju je služio u banjalučkom Sabornom hramu Hrista Spasitelja povodom Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana, patrijarh srpski je istakao da nema veće snage od istine i da se istina ne može pobijediti jer je sam Bog istina.

Patrijarh Irinej podsjetio je da Republika Srpska slavi kao svoj dan Svetog arhiđakona Stefana koji nije postradao uzaludno, već svjedočeći istinu.

“Smatrajmo sve ljude dobre volje svojom braćom i volimo sve, čak i neprijatelje naše, jer to može samo pravi hrišćanin po ugledu na svoje ideale koje slijedi”, poručio je patrijarh Irinej.

On je blagoslovio narod i Republiku Srpsku, ističući da je važno što se Srbi, kao svetosavski narod, okupljaju u svojim svetinjama.

“To je i radost Božija i Božijih ugodnika, ali i onih koji su prolili krv radi očuvanja svojih domova i svetinja”, naglasio je patrijarh srpski.

Nakon liturgije, patrijarh Irinej je osveštao slavski kolač.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji i slavskom obredu prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi, narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim organima BiH, te pripadnici Oružanih snaga BiH, prenijele su agencije.

Foto: Kontakt portal

Patrijarh Irinej služi u hramu Hrista Spasitelja (FOTO)

irinej 3

irinej 2

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender