20. 10. 2020.
Policija opkolila braću Kuaši

Policija opkolila braću Kuaši

Policija opkolila braću Kuaši

Pojedini mediji tvrde da je kod napadača zarobljen samo jedan talac.

Mediji su, inače, cijelo jutro javljali različite informacije: “Parizijen” je izvjestio da su dve osobe stradale u razmjeni vatre između policije i napadača, a Rojters da je jedna osoba poginula. Međutim, zvaničnici su negirali da ima mrtvih.

Prema posljednjim informacijama BBC-ja, ipak je nekoliko osoba ranjeno.

Damarten de Goel se, inače, nalazi na 35 kilometara od Pariza. Pregovarački tim je na mjestu zbivanja.

Kako je saopštila policija, u magacinu štamparije nalaze se napadači iz Pariza, i to se sada može tvrditi sa sigurnošću, prenio je “Figaro”. Policija je navela da ipak ne može da potvrdi da li je sa njima unutra i talac. Sada pokušavaju da uspostave kontakt i dijalog sa njima. Za to će biti potrebno određeno vrijeme, čak nekoliko sati, naveo je izvor “Figara”.

Jedan gradski zvaničnik tvrdi da su policiji rekli da žele da umru kao mučenici.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kazanev je potvrdio akciju u mestu Damartin de Goel, 35 kilometara od Pariza.

Kako javlja britanski servis, u toku je velika policijska operacija, a francuski Mond je objavio da su uključeni i helikopteri.

Više hiljada pripadnika snaga bezbjednosti mobilisano je, od terorističkog napada, u potjeri za teroristima. Konvoj policijskih vozila je upućen na lice mjesta.

Mond javlja, pozivajući se na policiju, da u toku uzimanja talaca nije bilo mrtvih. Ovaj francuski list takođe navodi da se magacin u kom su napadači nalazi nedaleko od škole i univerziteta.

Pojedini francuski mediji javili su da je u toku razmjene vatre sa napadačima, a dok su pokušavali da uzmu taoce, bilo mrtvih. Parizijen javlja da ima ranjenih i dva mrtva, a Rojters i BBC da je stradala jedna osoba u pucnjavi.

Kako javlja BBC, policija je rekla da su napadači teško naoružani.

Francuska policija koncentriše svoju potragu na ruralno područje Pikardi, sjeveroistočno od Pariza, gdje su, kako se pretpostavlja, dvojica napadača opljačkala benzinsku pumpu.

Druge noći od napada održana su bdenja za 12 žrtava, uglavnom novinara, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender