24. 07. 2021.
Cvijanovićeva: Zajedničko opredjeljenje za realizaciju „Južnog toka“

Cvijanovićeva: Zajedničko opredjeljenje za realizaciju „Južnog toka“

Cvijanovićeva: Važnost obilježavanja Dana RS i u Brčkom

Cvijanovićeva je naglasila da će Republika Srpska nastaviti da se odgovorno ponaša, vodeći računa o svojim građanima u distriktu, ali da će, uz to, cijeniti i samu suštinu distrikta.

Ocjenjujući da i obilježavanje Dana Republike u Brčkom pokazuje odnos Republike Srpske prema svojim građanima na ovom prostoru, Cvijanovićeva je istakla odlučnost da republičke vlasti i u distriktu djeluju institucionalno.

– Mi kao Vlada takav odnos pokazujemo cijeli niz godina jer za sve građane u distriktu obezbjeđujemo struju, jeftiniju nego da je nabavljaju iz Federacije BiH. Trpimo određene gubitke na nivou `Elektroprivrede`, ali smo opredijeljeni da se tako ponašamo, rekla je novinarima Cvijanovićeva koja je danas prisustvovala centralnoj proslavi u Brčkom povodom Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Prema njenim riječima, i otvaranje kancelarije Republike Srpske u Brčkom znak je da Srpska želi da institucionalno bude prisutna u distriktu.

– To je mjesto gdje građani Srpske mogu da dođu i dobiju odgovarajuće odgovore ili da pokrenu određene procedure, napomenula je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je prethodno na Spomenik srpskim braniocima Brčkog položila vijenac, a potom je prisustvovala lomljenju slavskog kolača u Hotelu “Јelena” i slavskoj svečanosti koju je u prisustvu brojnih zvanica predvodio NJegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom, javile su agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender