03. 08. 2021.
Neobičan banjalučki izlog: Knjižara ili seks šop?

Neobičan banjalučki izlog: Knjižara ili seks šop?

Neobičan banjalučki izlog: Knjižara ili seks šop?

Redakciji Monda javio se čitalac koji nam je skrenuo pažnju na neobično dekorisan izlog jedne knjižare u Banjaluci.

“Prolazeći danas gradom zastao sam ispred izloga jedne knjižare i ostao prilično zgranut, jer se u izlogu uz knjige, slikovnice za djecu, školski pribor i bojanke našla i polica sa… prilično neprimjerenim sadržajem. Uz Snjeguljicu i sedam patuljaka stoje plastični penisi. Nisam puritanac, ne smeta mi ništa, ali da sam roditelj, dobro bih razmislio da li je ovo u redu”, napisao je.

Otišli smo da provjerimo o čemu je riječ i zaista, uz knjige i školski primjer “smiješio” nam se cijeli repertoar predmeta koji bi bili primjereniji nekom seks šopu nego prodavnici knjiga.

Isprva smo mislili da je riječ o seksi pomagalima, ali radi se o različitim upotrebnim predmetima, u prilično neprimjerenom obliku – četkica za zube u obliku penisa, šrafciger, šolja za kafu sa neobičnom “drškom”, kama sutra karte, šolja u obliku ženskog poprsja, i nekakav teg… uostalom, pogledajte galeriju.

Da se razumijemo, nismo ni mi nikakvi čistunci, niti imamo šta protiv seksa i pomagala. Naprotiv, mi slavimo zdravu seksualnost, ali nam se čini da ovim spravicama nije mjesto uz likove iz bajki.

Mališani su i onako zasuti seksualizacijom po medijima, a neke stvari prosto ne idu jedne s drugima.

Šta vi mislite?

.
(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender