31. 07. 2021.
Nevrijeme u Škotskoj, ima nestalih

Nevrijeme u Škotskoj, ima nestalih

Nevrijeme u Škotskoj, ima nestalih

Obalska straža Brajtona u južnoj Engleskoj bila je primorana da otkaže potragu za dvije osobe koje su se našle u moru.

“Uslovi na moru za potragu tokom noći su bili užasni – mrkli mrak i more ekstremno uzburkano. Bilo je veoma teško vršiti spašavanje”, potvrdio je portparol brajtonske Obalske straže.

Isti izvor je naveo da je vrlo tužno i da ih nisu pronašli i da je malo vjerovatno da će ih pronaći, prenijela je agencija AFP.

“Ovo se pretvorilo u misiju potrage za tijelima. Vrlo je tužno da nema šanse da oni budu pronađeni živi”, naveo je portparol brajtonske Obalske straže.

Dvojica su bili u grupi od četiri muškarca za koje se vjeruje da su bili u noćnom provodu u gradu i ušli u vodu u ranim jutarnjim satima.

Dva muškarca su uspjela da se vrate na obalu i obavijeste Obalsku stražu malo poslije ponoći, rekavši da su dva njihova druga nestala i pokrenuta je akcija spašavnja uz angažovanje helikoptera, dodaje televizija Skaj.

Oko 100.000 je ostalo bez struje u jednom trenutku, ali je Škotska Hidro-elektrodistribucija saopštila da su uspostavili snabdijevanje za 73.000 domova uprkos teškim uslovima.

Drveće je isčupano iz korijena, a željeznički i trajektni saobraćaj juče je prekinut kada je vjetar dostigao jačinu 181 kilometar na čas u Hajlendsu i ostrvima Škotske.

Škotska kompanija “SkotReil” je privremeno suspendovao sve željezničke linije iz bezbjednosnih razloga i svi polasci trajekta su otkazani i očekuje se da će prekid saobraćaja da se proširi i južno ka Engleskoj kada uslijedi novi talas zimskog vremena.

Škotska, Sjeverna Irska i sjeverni dio Engleske upozoreni su da se pripreme za susnježicu i snijeg tokom ove noći. javlja Tanjug.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender