27. 10. 2020.
Sve je “pod ručnom”: Ovo je nastrmija ulica na svijetu (FOTO) (VIDEO)

Sve je “pod ručnom”: Ovo je nastrmija ulica na svijetu (FOTO) (VIDEO)

Sve je “pod ručnom”: Ovo je nastrmija ulica na svijetu (FOTO) (VIDEO)

Novi Zeland je zemlja zadivljujućih pejzaža i čuda prirode, ali u njoj se nalaze i tvorevine napravljene od strane ljudi, koje svojom posebnošću takođe ostavljaju utisak na ljude širom svijeta. Na jugu ove prelijepe države u gradu Dunedin, nalazi se i najstrmija ulica na svijetu – Boldvinova ulica.

Najstrmija-ulica-na-svetu-4

Impresivno je i kako su uopšte sagrađene kuće na ovakvom terenu, s obzirom na to da je ovde nastanjeno čitavo jedno naselje. Pravo je umjeće arhitekte koji je uspio da isplanira projekat građevina koje se nalaze na ovoj ludoj stazi.

Najstrmija-ulica-na-svetu-5

Kamera koja je spuštena dole na asfalt, zabilježila je nevjerovatne fotografije kuća koje na njima izgledaju iskošeno i krivo.

Najstrmija-ulica-na-svetu-3

Ovdje čak dolaze i turisti kako bi se popeli i uslikali na interesantnoj destinaciji, uprkos otežavajućem dolasku do samog vrha.

Najstrmija-ulica-na-svetu-6

Ako se pitate kako izgleda parkirati se na ovakvoj kosini, pogledajte ovu sliku, i nadajte se da automobil ovog čovjeka ima snažnu ručnu kočnicu.

Najstrmija-ulica-na-svetu-1

Dunedin je pravi primjer gradića koji je loše izgrađen i čiji plan izgradnje nije bio u skladu sa topografskom mapom ove oblasti, i različitih obika reljefa koji su rezultirali ovakav izgled ulice.

Naravno, ukoliko vam ne prija ovo penjanje koje podsjeća na ekstremni sport, možete i da idete stepenicama, koje su možda bolje rješenje i način da savladate ovu oštrinu.

Postoje i oni najhrabriji koji pokušavaju da voze monocikl uzbrdo i nizbrdo…

…ili čak bicikl…

Pogledajte video:

(Telegraf)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender