31. 10. 2020.

Dodik: Nisu svi muslimani teroristi

Ukazujući na rastuće antimuslimansko raspoloženje u Evropi, predsjednik Srpske je apelovao da politički lideri i građani u Evropi učine sve da se strasti smire i život vrati u normalu.

“Bez obzira na to što većina pripadnika tih terorističkih militantnih grupa dolazi iz radikalnog islama, jasno poručujem da svi muslimani nisu teroristi i u tom pogledu treba smiriti strasti u smislu stvaranja bilo kakvih kolektivnih percepcija i osuda”, rekao je Dodik.

Dodik je, povodom nedavnih terorističkih napada i ekstremističkih aktivnosti u Francuskoj i Njemačkoj, istakao da Srbi, Bošnjaci i svi ostali građani Srpske treba da se zajedno zauzmu za očuvanje mira i međusobnog poštovanja i uvažavanja.

“Građanima Republike Srpske poručujem da treba da imamo potpunu toleranciju prema različitim vjerskim grupama i da zajedno gradimo i očuvamo mir koji je neprikosnoven”, rekao je Dodik.

On je upozorio da će se svako ko krši zakon suočiti sa posljedicama i da neće biti tolerisan bilo kakav oblik ugrožavanja javnog reda i mira i bezbjednosti građana.

“Svako u BiH treba učiniti sve da se spriječe bilo kakve mogućnosti sukoba i da se svi odreknu podrške bilo kakvim radikalnim i militantnim pokretima i pojedincima i da na taj način svi zajedno usmjerimo snage da se eliminiše bilo kakva opasnost izvođenja terorističkih napada”, rekao je Dodik.

On je poručio da u Srpskoj nema vidljivih pokazatelja i aktivnosti koji bi ukazivali na to da bi bezbjednost i mir mogli biti ugroženi.

“I u tom pogledu sam kao predsjednik Republike Srpske apsolutno spreman da učinim sve što je potrebno sa našim agencijama da se dodatno i preventivno djeluje, a da stanovništvo bude spokojno”, rekao je Dodik, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender