Đurić: Srbija nije vreća za boks EU

Đurić: Srbija nije vreća za boks EU

Đurić: Srbija nije vreća za boks EU

On je naglasio da je u tom smislu veoma važno da ponašanje najviših nosilaca vlasti bude u skladu sa interesima države i ocijenio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić na adekvatan način odgovorio na poruke koje je u ime Evropske komisije Srbiji uputila portparol Maja Kocijančič.

Đurić je podsjetio da je Kocijančičeva negirala Vučićeve tvrdnje da EU pojedinim organizacijama plaća da vode kampanju protiv srpske vlade i poručila da EU od srpskih vlasti očekuje da obezbijede okruženje koje će podržati slobodu izražavanja medija.

“Zanimljivo je da u tom odgovoru koji je stigao iz Brisela nismo čuli da je netačno da su davali novac toj organizaciji da je usmeravaju na koji način će politički raditi, niti smo na bilo koji način čuli neki odgovor na ono što je činjenica – da postoji praksa mešanja u politički život u regionu”, rekao je Đurić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je sinoć da je veoma iznenađen tvrdnjama portparola Evropske komisije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Maje Kocijančič da EU ne utiče na uređivačku politiku nekih medija u Srbiji i istakao da upravo Srbija podržava nezavisno novinarstvo i slobodu izražavanja, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender