03. 08. 2021.
Prevoznici najavili blokadu graničnih prelaza

Prevoznici najavili blokadu graničnih prelaza

Prevoznici najavili blokadu graničnih prelaza

Predsjednik Udruženja Nikola Grbić rekao je da je na današnjem sastanku članova Udruženja, kojem su prisustvovali i prevoznici iz Federacije BiH, odlučeno da se blokiraju i putevi prema liniji razgraničenja između entiteta, te da će zaključci sa sastanka biti proslijeđeni Narodnoj skupštini, Vladi i predsjedniku Republike Srpske.

“Sutra očekujemo sastanak sa predstavnicima nadležnih institucija Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova od kojih ćemo tražiti odobrenje za blokadu”, rekao je Grbić.

On očekuje da će, po odobrenju zahtjeva, prevoznici na graničnim prelazima i carinskim terminalima biti u utorak, eventualno u srijedu.

“Na graničnim prelazima i putevima ostavićemo prostor za putnički saobraćaj i autobuse, a za sav teretni saobraćaj ne”, poručio je Grbić.

Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport traži da im bude omogućeno izdavanje licenci u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, odnosno da se posredstvom ovog ministarstva elektronskim putem šalje potrebna dokumentacija za izdavanje licenci u Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

Oni traže i da kamioni uđu u kapital firme, odnosno ukidanje depozita od 9.000 evra po jednom vozilu i po 5.000 evra za svako naredno.

Za prevoznike je apsurdno i to da je u BiH za obuku vozača određena samo jedna škola koja se nalazi u Širokom Brijegu.


(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender