24. 10. 2020.
Zlatar: Žičarom do grada

Zlatar: Žičarom do grada

Zlatar: Žičarom do grada

Kada je Zlatar nedavno postao deo Mreže evropskih destinacija izuzetne lepote (EDEN 2014), turistički uposlenici ovog kraja dobili su, baš uoči početka zimske turističke sezone, najbolji “vjetar u leđa”. Zato s pravom očekuju da će zimska sezona biti mnogo uspješnija od većine prethodnih.

Osim što je, prošle godine, skijalište “Zlatar” nabavilo sistem za vještačko osnježavanje, proljetos je počeo da radi novoizgrađeni hotel “Zlatarski zlatnik”, a ponovo radi i hotel “Panorama”.

Prema riječima Ivane Novaković, direktora Turističko-sportskog centra “Zlatar” u Novoj Varoši, intenzivno se unapređuju i promovišu i aktuelne ponude seoskog i manifestacionog turizma.

– Osmišljenom i obogaćenom ponudom pod sloganom “Budite na pravom mestu, na dobroj visini”, Zlatar se polako vraća na turističku mapu Srbije – kaže Novakovićeva. – Od svih zimskih centara u našoj zemlji, jedino Zla­tar ima skijalište koje spaja planinu i grad. Reč je o ski-stazi “Briježđa” koja s planine skijaše “spušta” gotovo u ce­­n­­­tar Nove Va­­roši. Gla­vna staza duga je 955, a zaobilazna 1.200 metara, i na obe će moći da se skija i noću. Žičara četvorosed, iz grada do početka skijališta stiže za pet minuta, i za sat može da preveze 1.200 skijaša.

001

Ove zime, kako kaže naša sagovornica, cijene ski-pasa su kao i prošle godine – za djecu 500, a za odrasle 750 dinara. Poludnevne karte koštaće 300, odnosno 500 dinara, koliko je i noćno skijanje.

Nisu se, tvrdi No­­vakovićeva, mnogo mijenjale ni cijene smeštaja. U domaćoj radinosti cijena noćenja je od 500 dinara, a cijena punog pansiona od 1.500 do 3.000 dinara.

002

Tokom zimske sezone, kada je riječ o hotelu “Panorama”, noćenje u renoviranim dvokrevetnim sobama koštaće od 1.985 dinara, dok su cijene za istu uslugu u nerenoviranom dijelu hotela od 1.585 dinara – kaže naša sagovornica, i podsjeća da se u blizini “Panorame” nalazi i stara skijaška staza sa “sidraškim” ski-liftom.

NOVI VIDIKOVCI

– ZLATAR od minulog ljeta ima i vrlo atraktivan adrenalin park, po veličini drugi u Srbiji. Posljednjih mjeseci uređeno je i šest vidikovaca i šest kilometara pješačkih staza da bi zaljubljenici u Zlatar mogli da uživaju u netaknutoj prirodi, neverovatnom kanjonu Uvca, ljetu bjeloglavog supa i vazduhu bogatom ozonom i terpentinom. Osim toga, redovno se organizuju i posjete manastirima Mi­­le­ševi, Kumanici i Banji – podsjeća Ivana Novaković, pišu beogradske Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender