02. 08. 2021.

Banjalučka filharmonija nastupa sutra u Banskom dvoru

“Banjalučka filharmonija četvrti put ima veliku čast i zadovoljstvo da svira građanima Banjaluke i Republike Srpske, budući da će koncert direktno prenositi Radio-televizija Republike Srpske”, izjavio je Srni direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević.

On je istakao da će tako svi građani Srpske imati priliku da uživaju u najljepšim kompozicijama koje će izvoditi Banjalučka filharmonija.

Otašević je rekao da će orkestar nastupiti pod dirigentskom palicom Vanese Kremenović, kojoj će se ovaj put na sceni pridružiti i gost, direktor i dirigent Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Ana Zorana Brajović.

Prema njegovim riječima, dodatnu glasovnu čaroliju ovom koncertu daće solisti Aleksandar Saša Petrović, Miljana Brezičanin i Lidija Pajić.

“Osim najljepštih kompozicija sa repertoara umjetničke muzike imamo i specijalno iznenađenje, jednu vrstu duhovite kompozicije koju ćemo izvesti po prvi put građanima Banjaluke, a i gledaocima širom Republike Srpske”, rekao je Otašević.

On je podsjetio da je tradicija novogodišnjih nastupa Banjalučke filharmonije kratko prekinuta prošle godine, kada su zbog nedostatka sredstava bili prinuđeni da odustanu od organizacije koncerta.

Otašević je naveo da su u Fiharmoniji uspjeli da prevaziđu finansijske poteškoće, te da su uz podršku i razumijevanje Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i grada Banjaluka uspjeli da realizuju planirane aktivnosti.

Jedna od tih aktivnosti jeste i novogodišnji koncert kojem se posebno raduju, a kojim će sugrađanima poželjeti sve najljepše u novoj godini, ali i potvrditi svoje prisustvo u muzičkom svijetu.

Otašević je napomenuo da je Banjalučka filharmonija posebno ponosna na dva gostovanja koja su tokom 2014. godine imali u Beogradu.

On je podsjetio da je Banjalučka filharmonija osnovana početkom 2010. i da ove godine obilježava pet godina rada i postojanja, ističući da je u kratkom vremenu postala prepoznatljiv brend grada na Vrbasu, te održala više od 50 koncerata.

Otašević je pozvao sve zainteresovane da sutra dođu na koncert i uživaju u najljepšim kompozicijama koje će izvoditi Banjalučka filharmonija.

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije broji 57 članova, a uz goste i plesače na koncertu će se predstaviti 65 učesnika.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender