25. 07. 2021.
Sudski vještaci: Ćulum u Moravca pucao iz blizine

Sudski vještaci: Ćulum u Moravca pucao iz blizine

Sudski vještaci: Ćulum u Moravca pucao iz blizine

Ovo su juče u banjalučkom Okružnom sudu izjavili vještaci tužilaštva Đorđe Odžaković i Mirko Nikolić na početku suđenja Ćulumu.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Ćuluma da je Moravca pokušao da ubije 1. marta prošle godine u blizini banjalučkog hotela “Bosna”, u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Tokom svađe Ćulum je Moravca ranio hicem iz pištolja “magnum 357″.

Vještak Odžaković juče je na sudu kazao da je na osnovu vještačenja odjeće povrijeđenog Moravca, na kojoj su bile rupe od ispaljenog metka, utvrdio da je u njega pucano iz blizine.

Specijalista psihijatrije Nikolić istakao je da je u vrijeme počinjenja krivičnog djela optuženi Ćulum bio razdražen zbog toga što ga je Moravac napao.

“Prema priči optuženog i sudskom spisu, njega je Moravac udario šakom prije pucnjave. To je kod njega izazvalo revolt i razdraženost. Ipak smatram da je optuženi bolje mogao da kontroliše svoje ponašanje, s obzirom na to da je bio dugo godina policajac”, rekao je vještak Nikolić.

Prema optužnici, pokušaju ubistva prethodila je svađa između Ćuluma i Moravca. Ćulum se, vozeći “folksvagen tiguan”, zaustavio ispred BMW-a koji je vozio Moravac. Moravac je u jednom trenutku izašao iz svog automobila, prišao “tiguanu” i kroz otvoren prozor šakom udario Ćuluma. To je učinio jer je Ćulum vozilom stajao ispred njega i nije se pomjerao. Nakon što je udario Ćuluma, Moravac je otišao do svog automobila. Ćulum je izašao iz svog vozila i s pištoljem “magnum 357″ krenuo za njim. Prišao je Moravcu, udario ga pištoljem u glavu, a zatim pucao i ranio ga u predjelu grudi.

Poznat

Đorđe Ćulum je policiji poznat odranije po krivičnim djelima i osuđivan je.

On je u februaru prošle godine osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog iznude 75.000 maraka od Siniše Slijepčevića i njegove majke Ranke. On je nedavno dobio i rješenje da ode na izdržavanje te kazne.

(Glas Sr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender