24. 07. 2021.
Dao otkaz, kombi pretvorio u stan i proputovao svijet (VIDEO)

Dao otkaz, kombi pretvorio u stan i proputovao svijet (VIDEO)

Dao otkaz, kombi pretvorio u stan i proputovao svijet (VIDEO)

Predstavljamo vam čovjeka koji je imao petlju da napusti svoj stari posao u Šefildu i pokloni sve svoje stvari kako bi proputovao u 10-godišnjem adaptiranom kombiju.

Pošto mu je dosadio život u Velikoj Britaniji, inženjer za sisteme, Majk Hadson (26) proveo je četiri mjeseca u adaptaciji kombija prije nego što je krenuo od kuće na put po divljim predjelima i gradovima Evrope.

Sada je već proveo 300 dana, proputovao 16.000 kilometara u kombiju od 2.500 funti, koji je pretvorio u svoj jednosobni apartman u kome ima spavaću sobu-dnevnu sobu-trpezariju-tuš a energiju dobija posredstvom solarnog sistema, posjedujući frižider i šporet na gas.

a1

Tokom dana Majk Hadson je radio u kancelariji praveći sajtove, sve ostalo vrijeme trošio je na sređivanje kombija i pravljenje plana za drastičnu životnu promjenu.

“Živio sam u Šefildu, i zaista sam volio taj grad”, kaže Hadson za HuffPost. “Tamo imam mnogo sjajnih prijatelja i stan koji sam iznajmljivao sa prijateljem. Imao sam auto i dobar posao. Međutim, osjećao sam se loše čitavu godinu prije polaska na put. Kao da sam u zamci.”

Stoga je ovaj dvadesetšestogodipnjak odlučio da promijeni svoj život.

a2

“Želio sam nešto drugačije – avanturu, iskustvo i izazov. Dosadilo mi je sve, a život na putu je bio moj davni san o kome sam maštao. Bio sam nervozan, uplašen, uzbuđen i oslobođen jer sam znao da nema povratka nazad. Ovo je neka vrsta životnog eksperimenta”, objašnjava Hadson.

On je Veliku Britaniju napustio u martu prošle godine a trenutno na rajskom ostrvu Santorini, pokušavajući da sakupi 4.500 funti i finansira svoj novi život.

Sada preživljava s dnevnim budžetom od 10 funti dijeleći troškove goriva sa autostoperima, sakupljajući novac na svom blogu i žonglirajući s vatrom kao ulični umjetnik., prenosi B92.

https://www.youtube.com/watch?v=HHm7Z3ZrDPc

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender