23. 10. 2020.
Grad uplatio “Toplani” 210.000 KM

Grad uplatio “Toplani” 210.000 KM

Grad uplatio “Toplani” 210.000 KM

Ovo je “Glasu Srpske” potvrdila zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić i dodala da je na ovaj način grad želio da olakša nabavku mazuta za nesmetanu isporuku grijanja potrošačima u gradu.

– Kao i čitav niz godina unazad grad, a pretpostavljam i Vlada Republike Srpske, pomoći će “Toplani” da se obezbijedi kontinuitet u kvalitetnom snabdijevanju grada toplotnom energijom – rekla je Brkićeva.

Istakla je da će grad pratiti dalji razvoj situacije i u slučaju potrebe intervenisati.

– Ovih dana imamo sastanke sa predstavnicima Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS i Vladom RS i sigurna sam da ćemo zajedno reagovati. Nakon konsultacija sa Vladom RS i “Toplanom” imaćemo konkretan prijedlog koji će biti upućen u skupštinsku proceduru – objasnila je Brkićeva.

Direktor “Toplane” Mićo Milovanović je rekao da ovo preduzeće ima mazuta za grijanje grada te da se toplotna energija isporučuje u skladu sa propisanim uslovima.

Nije želio da precizira koliko mazuta ima u rezervoarima “Toplane”, niti koliko će im biti potrebno do kraja sezone grijanja.

– Za preostali dio sezone “Toplani” će biti potrebna pomoć grada, pa i Vlade RS u nabavci dovoljnih količina mazuta – naveo je Milovanović.

Kazao je da su u ponedjeljak imali šest reklamacija na kvalitet grijanja, a u utorak do popodnevnih časova tri.

Prema njegovim riječima, stepen naplate potraživanja “Toplane” je 86 odsto, ali i pored toga od dužnika potražuju oko 30 miliona KM.

– Potraživanja datiraju iz mnogo ranijeg perioda, oko 15 miliona potraživanja je starije od godine. Samo oko 200 pojedinaca duguje dva miliona KM, a kada su u pitanju republičke institucije i ustanove, među većim dužnicima su škole. Posebno veliki dug imaju Tehnička i Tehnološka škola, a veliki iznos duguje Univerzitetska bolnica – Klinički centar Banjaluka – naveo je Milovanović.

Kotlovnice

Krajem 2014. godine u naseljima Starčevica i Kočićev vijenac puštene su u funkciju dvije mini-kotlovnice. U njihovu izgradnju je uloženo devet miliona KM.

.
(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender