24. 09. 2021.
Ništa novo: Grijanje i dalje muči Banjalučane (VIDEO)

Ništa novo: Grijanje i dalje muči Banjalučane (VIDEO)

Ništa novo: Grijanje i dalje muči Banjalučane (VIDEO)

Traže od Uprave da im konačno pogleda u oči. Kažu i da moraju redovno da plaćaju, da se ne bi našli pred sudom, što nije problem, iako su vremena teška, ali da očekuju da konačno dobiju ono za šta izdvajaju mukom zarađeni novac. Grijanje, koje je skupo, a kojeg praktično nema!

“Najmanje jedan grijač uvjek je uključen. Od grijalice. I kažem vam, to je tako, znaš, a kad je plaćanje u pitanju, onda se mora plaćati, onda predaju na sud. 70 do 100 maraka, znači dogrijavanja.

Praktično ja plaćam duplo, plaćam nešto što ne dobijam”, žali se Trivun Kovačević koji živi u banjalučkom naselju Starčevica.

U stanu Delića u Obilićevu, hladnije je nego napolju. Troje starijih ljudi, od kojih je jedna nepokretna starica, ogorčeni su na upravu Toplane.

Kažu, ne mogu više da trpe to što se dešava. Razmišljaju o alternativnim izvorima grijanja. Delićeve komšije, sa kojima smo razgovarali, a koji nisu htjeli pred kamere, kažu da je situacija katastrofalna. Porodica Bates je insistirala da prenesemo i njihove zamjerke na račun Toplane.

Kada će grijanje biti bolje i koliko je mazuta ostalo, nismo uspjeli da saznamo. Direktor Toplane je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da više neće da nam daje informacije, jer kako kaže, vršimo pritisak na njega, a on nema vremena da odgovara na naša pitanja.

To je sve što je imao da kaže, iako brojni nezadovoljni građani već danima traže više detalja. Možda za one, kojima svakog mjeseca šalje račune, bude imao više strpljenja. Banjalučanima, u hladnim stanovima, strpljenja ponestaje!


(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender