31. 07. 2021.
Kebo prijavio Džaferovića i Mahmuljina

Kebo prijavio Džaferovića i Mahmuljina

Kebo: Zašto se Bakir Izetbegović nije pojavio na skupu protiv terorizma?

Kebo kaže da u to s razlogom sumnja, jer posjeduje dokumentaciju, a da je na Tužilaštvu BiH da to dokazuje i otvara istragu.

“Istina je jedini motiv za ovo što radim i što dokumentaciju, koja govori o zločinima nad Srbima najviših funkcionera države, prosljeđujem Tužilaštvu BiH. Kroz BiH tokom rata, a i poslije, prošle su milijarde dolara bez ikakvih tragova koje se danas, možda, koriste i za finansiranje aktivnosti `Islamske države` u BiH”, rekao je Kebo za “Nezavisne novine”.

On je istakao da je SDA jedina stranka u BiH koja nije raskrstila sa prošlošću.

“SDA nema hrabrosti da otkrije mnoga pitanja, kao što su ko je doveo mudžahedine u BiH, koji su apsolutno bili nepotrebni. Mudžahedini u BiH su mogli doći samo odobravanjem jednog ili dvojice ljudi, a SDA neće da otvori ni priču o tajnim fondovima i kada sam jednom to pokušao, kad me nisu zadavili”, dodao je Kebo.

On je naglasio da SDA koristi metode zastrašivanja “Islamske države”, da je rukovodsto ove stranke “otišlo sa kursa Sulejmana Tihića i da se vratilo onome što je neko zamislio prije 20 ili 30 godina”.

“Oni su moćni, bogati i sa puno novca imaju ljude u različitim institucijama. Ne znaju šta je država, misle da je to privatno vlasništvo sultana, a imaju sve, svoje privatne službe”, rekao je Kebo i upitao zašto se Bakir Izetbegović nije pojavio u Parizu na skupu protiv terorizma, a gotovo svi lideri su bili tamo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender