20. 10. 2020.
Radeta: Netačne informacije o bolesti Šešelja

Radeta: Netačne informacije o bolesti Šešelja

Šešelj: Neću dobrovoljno u Hag

“Mene to ne zanima. Јa se svojom voljom sigurno neću vraćati”, rekao je Šešelj i dodao da, nakon što se Raspravno vijeće proglasilo nenadležnim za taj zahtjev, ne očekuje da se išta dogodi po tom pitanju.

On je naglasio da je zahtjev Tužilaštva iskoristio da podnese zahtjev za kažnjavanje tužioca Serža Bramerca koga smatra “instrumentalizovanim”, prenose beogradski mediji.

Šešelj je, odlukom Raspravnog vijeća, 12. novembra privremeno oslobođen iz pritvora Tribunala iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, da bi liječenje mogao da nastavi u Beogradu.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je 1. decembra da Raspravno vijeće optuženog Vojislava Šešelja vrati u sudski pritvor sa privremene slobode u Srbiji, jer je, kako je navedeno u zahtjevu, svojim ponašanjem u Srbiji “potkopao duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, iz humanitarnih razloga donijelo raspravno vijeće predsjedavajućeg Žan Kloda Antonetija”.

Međunarodni sud za ratne zločine u Јugoslaviji saopštio je 13. januara da je Raspravno vijeće tog suda odbilo zahtjev Tužilaštva da vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender