01. 08. 2021.
Elektrokrajina: Potpisani ugovori sa 54% kupaca

Elektrokrajina: Potpisani ugovori sa 54% kupaca

Elektrokrajina: Ugovore potpisalo oko 57 odsto potrošača

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov podsjetio je da potpisivanje ugovora o snabdijevanju predstavlja zakonsku obavezu za sve krajnje kupce električne energije i da je potpuno besplatno.

Klincov je naglasio da je rok za zaključivanje ugovora o snabdijevanju istekao 31. decembra, a da uprava “Elektrokrajine” do danas nije donijela odluku o produženju roka.

On je pojasnio da su ugovorom regulisani uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

Klincov ističe da “Elektrokrajina” ima pravo da kupcima, koji nisu ispunili svoju zakonsku obavezu, obustavi isporuku električne energije, isključenjem objekta kupca sa mreže.

“Preduzeće, ipak, još nije krenulo da preduzima represivne mjere prema nesavjesnim kupcima, imajući u vidu i protekle brojne praznike”, rekao je Klincov i apelovao da potrošači, koji do sada nisu potpisali ugovor, to što prije učine i izbjegnu nepotrebne sankcije.

Kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu potpisati u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, kao i u sjedištu “Elektrokrajine” u centru Banjaluke, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender