25. 07. 2021.
Partizan ostaje bez talentovanog veziste: Čelsi kupuje Pantića, zvao i Ajaks!

Partizan ostaje bez talentovanog veziste: Čelsi kupuje Pantića, zvao i Ajaks!

Partizan ostaje bez talentovanog veziste: Čelsi kupuje Pantića, zvao i Ajaks!

Kolonija srpskih fudbalera u Čelsiju mogla bi već ove zime da bude bogatija za jedno ime. Branislavu Ivanoviću i Nemanji Matiću će, ukoliko ne iskrsnu neki nepredviđeni problemi, društvo praviti supertalentovani vezista Partizana Danilo Pantić.

Na taj način završiće se višenedjeljna neizvesnost oko toga da li će crno-bijeli uspjeti da privole mlađanog fudbalera na potpisivanje novog ugovora, pošto stari, jednoipogodišnji, ističe na kraju sezone.

Koliko god se očekivalo da Partizan izgubi trku sa inostranim klubovima, sigurno je malo ko mogao da vjeruje da bi poslije slabije jeseni u crno-bijelom dresu Pantić mogao da stigne čak do “Stamford bridža”. Kako Čelsi zove najčešće samo jednom u karijeri, jasno je da će odgovor mladog asa biti potvrdan, a zasad je nejasno kojoj će strategiji pribjeći slavni londonski klub.

Pantiću, naime, ugovor sa Partizanom ističe za pola godine i “plavci” bi, po logici stvari, već ove zime mogli da naprave dogovor sa Pantićem da na ljeto ovjeri četvorogodišnju saradnju.

U tom slučaju bi praktično izgubio proljećni dio prvenstva u Humskoj, ali Englezi ne bi bili u obavezi da uplate ni evro obeštećenja na račun crno-bijelih. Druga, realnija, opcija je da se cijeli posao precizira i obavi već ove zime, da se u kasu Partizana slije određena suma novca na ime obeštećenja i da Danilo u narednih desetak dana postane fudbaler Čelsija.

Koja god opcija “pobijedila”, izvesno je da velika nada srpskog fudbala neće momentalno postati uzdanica Žozea Murinja. Prema projekciji napravljenoj u domu “plavaca”, Pantić bi slijedio put kojim je prije njega išlo mnogo mlađih fudbalera, čak i sadašnja uzdanica londonskog kluba Nemanja Matić.

Odmah po potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Čelsijem jedva punoljetni vezista bi otišao na jednogodišnju pozajmicu u holandski Vitese, a u zavisnosti od partija koje tamo prikaže kristalisao bi se njegov dalji status u gigantu sa “Stamford bridža”.

Jasno je da i ukoliko se ovaj posao, koji se danima radi u strogoj tajnosti, izjalovi, Partizan više neće biti u prilici da računa na Pantića.

I pored činjenice da ni on ni njegov agent ni u jednom trenutku nisu potvrdili da je inostranstvo prioritet, nije teško zaključiti da je to jedini “pravac” koji projektovani naslednik Saše Ilića trenutno drži i da bi najkasnije za šest mjeseci trebalo da ima jasnu sliku o početnoj stanici inostrane karijere.

Prije Čelsija u ozbiljnoj priči za angažovanje Danila Pantića bio je i slavni holandski Ajaks. Navodno, “kopljanici” su za usluge mladog fudbalera bili spremni da plate čak dva miliona evra, iako mu ugovor ističe za šest mjeseci, ali su klupska previranja i neizvjesnost oko formiranja nove uprave u Humskoj učinili svoje da se klub iz Amsterdama okrene drugim rješenjima, pišu Novosti.

LIČNA KARTA
Rođen: 26. oktobar 1996.
Mjesto: Ruma
Visina: 180 cm
Pozicija: vezni
Klubovi: Jedinstvo Ruma,Partizan.
Reprezentacija: Srbija 17 4 (1), Srbija 19 9 (2).

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender