03. 08. 2021.
Protest stanovnika banjalučke ulice Milana Rakića

Protest stanovnika banjalučke ulice Milana Rakića

Protest stanovnika banjalučke ulice Milana Rakića

45 mještana stavilo je svoj potpis na dokument kojim zahtijevaju izgradnju trotoara, pješačkih prelaza i ostale saobraćajne infrastrukture. U Gradskoj upravi kažu da je sanacija ovih ulica na listi prioriteta, ali i da će ona prvenstveno zavisiti od punjenja budžeta.

Vozila parkirana na prostor predviđen za trotoar! Vozači voze brzinom i do 80 km na čas! Usporivača brzine nema. Kretanje pješaka – daleko od bezbjednog!

Ulica se nalazi u strogom centru grada, povezuje Gradsku tržnicu i naselje Borik, a u neposrednoj blizini su i dvije škole. U ponedjeljak počinje drugo polugodište, a za djecu i njihove roditelje, nastavljaju se stari problemi – kako bezbjedno do škole.

Јa svaki dan idem u školu sa dva brata. Ne možemo ići jedno pored drugog već u kolonu, zato što auta stalno trube i jako su nestrpljivi vozači. Nikad ne usporavaju, rekla je Sofija Gajić.

Banjalučani kategorični – mjere se hitno moraju preduzeti, a ne čekati da se dogodi nesreća. Reakciju su zatražili od gradskih vlasti, kojima su uputili peticiju. Interesantno je da je među potpisanima i zamjenik gradonačelnika Banjaluke, Јasna Brkić.

– Dan nakon što smo uputili peticiju malo niže od naše ulice, desila se saobraćajka. Sva sreća da tu nije bilo pješaka, jer se inače tu djeca okupljaju i prelaze ulicu jer je tu najpreglednije”, dodaje Marijana Tica.

U nadležnom odjeljenju upoznati su s problematikom. Ipak, zbog, kako kažu, slabijeg punjenja budžeta, ne mogu građanima davati obećanja. U zavisnosti od raspoloživih sredstava planiraće rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

– Rješavanje trotoara, zahtijeva rješavanje imovinsko pravnih odnosa, uvlačenje kapija, micanje ograda.. Velika sredstva su potrebna u ovom trenutku i nisam spreman obećati građanima da takva sredstva imamo, naglasio je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja Banjaluke.

Sanacija Ulice Milana Rakića na listi je prioriteta Grada za 2015.
Na listi građana ona je prioritet već decenijama.

.
(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender