24. 09. 2021.
Troicki: Titula je tu, sad nema zaustavljanja!

Troicki: Titula je tu, sad nema zaustavljanja!

Troicki: Titula je tu, sad nema zaustavljanja!

Ovo je druga titula Troickog u karijeri, poslije one osvojene u Moskvi 2010.

Srpski teniser je ovim trofejom krunisao period povratka na teren – koji je počeo jula 2014, poslije skoro jednogodišnje pauze zbog kršenja antidoping pravila.

Trociki je brzom i efikasnom igrom iznenadio Kukuškina, koji nije mogao da odgovori na “haubice” koje mu je srpski teniser slao od starta meča.

Troicki je u prvom setu, poslije kratkog perioda izjednačene igre, dva puta oduzeo servis Kukuškinu, da bi i u drugom delu igre nastavio da “gazi” istom žestinom.

Istina, Kukuškin se poslije medicinskog tajm auta zbog grčeva u mišićima vratio u meč, došao do prvog brejka (4:3) ali je to bilo sve što je pokazao, pošto je srpski igrač uzvratio na ovaj kontraudar, napravio drugi brejk i svojim servisom stavio tacku na meč.

Srpskom teniseru, trenutno 92. na svijetu, ova pobjeda donijeće veliki skok na ATP listii, pošto će se u ponedjeljak naći na poziciji između 50. i 60. mjesta.

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je poslije suspenzije trenirao jače nego ikad i da se oseća veoma spremno pred Otvoreno prvenstvo Australije.

Troicki: Sada nema zaustavljanja

Troicki je izjavio je da mu je titula u Sidneju podstrek da i u nastavku sezone, na Australijen Openu, koji pocinje u ponedjeljak, održi visok nivo igre.

“Već u ponedeljak igram u Melburnu. Posle titule u Sidneju, za mene nema zaustavljanja”, poručio je Troicki posle pobede u finalu nad Kazahstancem Mihailom Kukuškinom.

Srpski teniser je čestitao Kazahstancu na velikoj borbi i ocijenio da je “meč bio težak za obojicu” pošto su došli iz kvalifikacija.

Troicki je zahvalio prepunom stadionu u Sidneju, ne samo na engleskom, nego i na srpskom jeziku, što je izazvalo oduševljenje velikog broja navijača.

“Vratiću se u Sidnej i sledeće godine, za ovaj uspeh najviše sam zahvalan treneru i Milošu Jelisavčiću. Oni su bili uz mene kada mi je bilo najteže”, rekao je Troicki.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender