01. 08. 2021.
Španski filmovi u “Palasu”, ulaz besplatan

Španski filmovi u “Palasu”, ulaz besplatan

U Banjaluci premijera filma “Težina lanaca 2”

S obzirom na veliku zainteresovanost, 23. januara biće organizovana još jedna projekcija filma u banjalučkom Domu omladine, a termin će biti naknadno saopšten, saopštio je Studentski parlament.

Ulaznice su besplatne, a mogu se preuzeti od 15. januara u kancelariji Studentskog doma “Nikola Tesla” – paviljon 1, u terminu od 11 do 13 časova, kao i u kancelariji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, u zgradi Rektorata – suteren, u terminu od 13.30 do 15.30 časova.

Film “Težina lanaca 2” bavi se neoliberalnim reformama na prostoru Balkana nakon raspada Јugoslavije i uticaju tih reformi na ekonomiju, medije, vojsku, kulturu, obrazovanje i politiku. Uz ekskluzivne intervjue sa svjetski priznatim stručnjacima, govori o rasprodatim i opljačkanim preduzećima, korumpiranim lokalnim političarima, fiktivnim tribunalima, destruktivnim stranim investitorima i raznoraznim ekonomsko-vojnim savezima. A sve u svrhu jednog cilja – ekonomske okupacije zemalja.

Film je, od svjetske premijere 20. novembra na Montekasino filmskom festivalu u Јohanesburgu, prikazan u mnogim gradovima širom Evrope i svijeta, javlja RTRS.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender