28. 10. 2020.

Crnadak: Patriote neka riješe slučajeve “Vukelić” i “dva papka”

“Ponašanje tih, koji su govorili da se radi o antisrpskoj inicijativi je bilo čisto politikanstvo i pokušaj zaustavljanja bilo kakvih pozitivnih procesa u ovoj zemlji”, rekao je Crnadak na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Istakao je da je inicijativa EU za BiH dobra za RS i otvara mogućnost da u naredne četiri godine u RS-u, odnosno cijeloj BiH, u prvom planu bude zapošljavanje, nove investicije i bolji život za sve građane koji žive u oba bh. entiteta.

Naglasio je da PDP-e nikada ne bi učestvovalo u bilo kakvoj inicijativi koja je štetna za RS te da će građani RS-a u narednom periodu vidjeti da će predstavnici Saveza za promjene istovremeno raditi u institucijama u Sarajevo i na odbrani interesa RS od bilo kakvih napada, a paralelno i na njenom ekonomskom jačanju i putu ka EU.

Crnadak je rekao da je, nakon izjava predstavnika SNSD-a u protekla dva dana, razjašenjeno da je inicijativa Predsjedništva BiH dobra za RS i da je srpski član tog tijela uradio, kako je naveo, dobar posao.

“Ali, i institucije RS-a treba da djeluju patriotski kada je u pitanju tzv. slučaj „dva papka“. Vrijeme je da pokažu svoj patriotizam tako što će riješiti slučaj kupovine poslanika u Narodnoj skupštini RS o čemu govori premijerka RS u čuvenom snimku. Ukoliko RS u narednom periodu ne završi ovaj posao, postoji šansa da slučaj „dva papka“ preuzmu Tužilaštvo BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH te Agencija za forenziku BiH. Mnogo je bolje za imidž RS-a da taj posao završe institucije RS-a i da pokaže da ima kapacitet da se obračuna s političkom korupcijom”, tvrdi Crnadak.

Takođe, naglasio je i da važan i svaki drugi izgubljeni život, te je pozvao poslanike SNSD-a u Narodnoj skupštini RS i njihove kolege iz skupštinske većine da na prvoj narednoj sjednici napuste zasjedanje u znak protesta, jer, kako je kazao, ni sedam godina nakon ubistva Milana Vukelića taj slučaj nije razriješen.

“Ovaj čovjek je ubijen bukvalno ispod prozora SNSD-ovog ministra policije, u neposrednoj blizini osnovne škole, a od dana kada se to desilo vlast drži SNSD”, rekao je Crnadak zamjerajući predstavnicima te stranke jer nisu nijednom uputili kritiku prema institucijama koje su trebale, a nisu riješili „slučaj Vukelić“, javlja Fena.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender