25. 07. 2021.
Vasić poručio, Radojičić se složio: Dodik treba da napusti mjesto predsjednika SNSD-a

Vasić poručio, Radojičić se složio: Dodik treba da napusti mjesto predsjednika SNSD-a

Vasić poručio, Radojičić se složio: Dodik treba da napusti mjesto predsjednika SNSD-a

Dojučerašnji generalni sekretar SNSD-a i nekada jedan od najpovjerljivijih Dodikovih ljudi svojom objavom samo je potvrdio nagađanja medija da u ovoj stranci postoji sve veće nezdovoljstvo politikom njihovog šefa Milorada Dodika. Već neko vrijeme se govori o dvije struje u SNSD-u, Dodikovoj i Radojičićevoj.

Vasić je zatražio da se Dodik povuče sa mjesta predsjednika SNSD-a, te da se odvoji od “organizacije i kadrovske politike”.

“Saveza nezavisnih socijaldemokrata je liderska stranka koja je nadrasla ulogu svog Predsjednika. Dodik je zbog toga počeo da depresira Stranku, njenu organizaciju, primjenjujući metode stare 10 godina kao što su raspuštanje opštinskih odbora, čak u godini izbora, potpunim voluntarizmom u kandidatskom procesu i u sklapanju ministarskog mozaika čime je Stranka onemogućena da konzumira plodove svog rada i izborni rezultat”, napisao je Vasić i dodao da se Dodiku treba ponuditi pozicija “počasnog predsjednika Stranke”.

Vasić je takođe naveo da se Dodik treba spremati za poziciju “člana Predsjedništva BiH od 2018.” jer pretpostavlja da će “Ivanić dotle značajno devastirati tu poziciju” i oslabiti poziciju RS-a u tom zajedničkom organu na nivou BiH.

Vasić svome bivšem šefu prije svega zamjera što je “omogućio nepodnošljivi nivo eskterne moći i eksternog uticaja u stranci, na svim nivoima i procesima”. On dalje piše da je Dodik u SNSD uveo “feudalno-menadžerske profile ličnosti koji nisu došli iz organizacije i nisu osposobljeni za organizaciono djelovanje”. Zbog svega ovog Vasić predviđa krah SNSD-a na opštinskim izborima 2018.

Na kraju Vasić navodi da su sve organizacione odluke Dodika u posljednje tri godine bile pogrešne.

“Već dvije godine SNSD je u javnoj defanzivi. Stavovi Dodika ne mogu zamijeniti stavove Stranke”, tvrdi Vasić.

radojicic twit

Interesanto je da se nakon Vasićeve objave odmah oglasio i Igor Radojičić koji je naveo da je ovo “najbolja, sistematična analiza stanja u SNSD ikad napisana”.

.
(N1)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender