01. 08. 2021.
Dobojlije u strahu od rijeke Bosne

Dobojlije u strahu od rijeke Bosne

Dobojlije u strahu od rijeke Bosne

“Ni noćas nisam spavao, jer jednom me poplavilo, najvjerovatnije da će opet to isto jer ja sam išao sve pregledo kad sam na televiziji vidio kako je to napravljen nasip. Sve sam pregledo, nigdje ništa nije napravljeno, a ovdje sam sve institucije pitao i samo sam dobio odgovor gledaj u Boga i moli se bogu”, rekao je Boro Kikić za ATV.

Ovaj profesor u penzini nije bio jedini koji je danas došao na gradski most da pogleda nivo Bosne. Prizor kažu nije umirujući.

“Nadošla je nema šta baš jutros su pričali da odozgo od Sarajeva od Maglaja nadolazi”, kaže Vasilj Milićević.

Mirko Ilić nam je rekao zabrinuto: “Koga su zmije klale i guštera se boji narodna kaže, tako i u Doboju, Sarajevo gledam već je izlilio odozgo nama dolazi”.

Zbog vodostaja je otkazan i tradicionalni skok na Bogojavljenje. Pasionirani ljubitelj rijeka i skokova ipak nije rizikovao skokom u nabujalu Bosnu.

“Gledajući ovaj nemir vode ja se duboko izvinjavam građanstvu i duboko obećavam za Svetog Savu valjda me vako vrijeme neće pogodit”, kaže Borislav Nikić.

Neki su čekali skok, drugi ipak malo manji nivo. Tek poneki optimističan.

Nadležni ne strahuju. Bosna je u koritu, razloga za brigu nema. Nivo je tek nešto preko jednog metra, vanredna odbrana proglašava se na oko četiri, pa razloga za paniku, uvjeravaju, nema.

.
(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender