31. 07. 2021.
Banjalučki plesači na Bečkom balu u gradu na Vrbasu

Banjalučki plesači na Bečkom balu u gradu na Vrbasu

Banjalučki plesači na Bečkom balu u gradu na Vrbasu

“Zaista smo dugo i sistematično radili na odabiru plesnih parova ili cijelog kluba. Poklonićemo im povjerenje i dati priliku da rade sa istaknutim bečkim koreografom Heinzom Heidenreichom. Odlučili smo da to bude plesni klub ‘Gemma’, kao jedan od najpoznatijih, ne samo na prostoru BiH, već i regiona. Takođe, i plesni klub ‘Habanera’ će uzeti učešće”, istakao je Darko Miloradović, organizator Bečkog bala u Banjaluci.

Plesni klub “Gemma“ uskoro će obilježiti 30 godina postojanja, a iza sebe ima pregršt nagrada, priznanja, organizovanih takmičenja i širih djelovanja na prostoru Bosne i Hercegovine koja su podrazumijevala edukaciju stanovništva o značaju plesa, ali i pokretanju takmičenja poput “Banjaluka Opena”, saopštili su organizatori ove manifestacije.

Napominju da “Gemma“ pokriva sve sfere plesa, a njihovi plesači učestovali su i u brojnim plesnim predstavama, što ih čini dodatno pripremljenim za manifestaciju poput Bečkog bala.

“Velika je privilegija biti dio ovakve manifestacije, posebno što se ona održava prvi put i što će upravo ‘Gemma’ ostati upamćena kao klub koji je dašak bečke kulture adekvatno prenio domaćoj publici. Daćemo sve od sebe da budemo najbolji, jer su na to naviknuti i svi oni koji prate naš rad”, rekao je Tihomir Stefanović, sportski direktor ovog plesnog kluba.

Osim plesnog kluba “Gemma“ i njihovih plesača, priliku da svoj talent predstave na Bečkom balu imaće i polaznici škole plesa “Habanera“, relativno mlade, ali vrlo uspješne grupe ljubitelja plesa.

Bečki bal u Banjaluci biće održan na Dan zaljubljenih, 14. februara, s početkom u 20 sati, a prodaja karata bi trebalo da počne u narednih sedam dana, javlja Fena.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender