01. 08. 2021.

Oženio se Emil Vlajki

Interesantno je da je gospođa Vlajki od svog supruga mlađa tačno 38 godina (1980. godište), no to nije smetalo mladencima da svoju ljubav krunišu brakom sklopljenim u Banjaluci, odnosno matičnom uredu u Vrbanji.

Danas smo uspjeli da stupimo u kontakt sa novim mladencima, koji su otputovali u Srbiju, no nismo uspjeli da saznamo da li na medeni mjesec.

Za razliku od gospođe Vlajki, mladoženja, nakon što smo ga kontaktirali, nije želio da govori na ovu temu.

“Ma dajte molim vas, nećete me valjda to pitati? Mislio sam da me zovete zbog politike za izjavu, a to je privatna stvar svakog pojedinca”, rekao je Vlakli, pitajući nas šta se trenutno dešava na političkoj sceni u BiH.

Inače Vlajki, prema kojem su žene, barem tako tvrde povjerljivi izvori, uvijek gajile simpatije zbog njegovih retoričkih sposobnosti i obrazovanja, aktuelni je predsjednik je Partije ekonomske i socijalne pravde (PESP) RS, koja se na političkoj sceni u BiH, međutim, ne može pohvaliti velikim utjecajem i prisustvom.

Emil Vlajki doktorirao je političke nauke na prestižnom Univerzitetu Sorbona u Parizu 1970. godine te je u to vrijeme sa 28 godina bio najmlađi doktor nauka u bivšoj Jugoslaviji.

Početkom proteklog rata bio je predsjednik Crvenog krsta u Sarajevu, a krajem 1992. godine u humanitarnom konvoju napustio je grad i skrasio se u Beogradu, odakle je otišao u Kanadu, kasnije u Francusku, te se 2005. godine vratio u BiH, ali ovoga puta u Banjaluku u kojoj se skrasio i nedavno krunisao brak sa izabranicom svog srca.

.
(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender