25. 07. 2021.
Prijedor: Lopov ukrao pare za svadbu

Prijedor: Lopov ukrao pare za svadbu

Prijedor: Lopov ukrao pare za svadbu

Prema nezvaničnim informacijama vlasnica butika Zdenka Boroja (60) ponijela je pomenuti novac na posao, kako bi platila troškove sinovljeve svadbe.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor rekli su da im je u subotu oko 16.10 časova prijavljeno da je u mjestu Čirkin Polje ukradena torbica iz jedne prodavnice.

– Lopov je ukrao žensku torbicu u kojoj se nalazilo oko 11.050 maraka i 7.470 evra, te ostali privatne tvari vlasnice – rekli su u policiji.

Oni su dodali da je o krađi obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, a prema izjavi vlasnika pričinjena je šteta od oko 26.000 maraka.

Izvor blizak istrazi rekao je da su torbici osim ličnih dokumenata i novca, nalazili i pečat i papiri od butika.

Postoji sumnja da je riječ o osobi koja je najvjerovatnije znala da će vlasnica taj dan imati toliku sumu novca kod sebe.

Zdenka Boroja vlasnica butika ispričala je da joj je taj dan u butik ušlo mnogo mušterija, ali joj je jedna ostala sumnjiva i vjeruje da ju je upravo ona opljačkala.

Ona je istakla da je u subotu u popodnevnim časovima u butik ušla žena, koja je bila krupnije građe  i smeđe kose. Razgledala je odjeću i za oko joj je zapao muški džemper koji je bio izložen, te je tražila odgovarajuću veličinu.

– Rekla sam joj da je muški džemper u pitanju, ali da prodajem i ženske stvari, te da ću joj pokazati izbor. Međutim u prodavnici je bila još jedna mušterija, pa sam je zamolila da pričeka dok toj osobi naplatim – ispričala je Boroja.

Dodaje da kada je iz lokala izašla mušterija koja je kupila odjeću, sumnjiva žena je prišla kasi podsmijehnula se i bacila muški džemper na pult, okrenula se i otišla.

– To mi je bilo čudno, ali nisam odmah primijetila da mi nešto nedostaje. Kada sam krenula da ostavim pazar u torbicu primijetila sam da je nema. U šoku sam jedva  pozvala policiju – kaže Boroja.

Prema njenim riječima, ona je toliku sumu novca ponijela na posao, jer je trebalo da plati račune s obzirom na to da joj se sin uskoro ženi.

– To mi je cijela ušteđevina, koju sam čuvala nekoliko godina, novac se nalazio u kovertama i pregradama u torbici. Stavila sam je na štand ali prekrila kesama i odjećom kako se ne bi vidjela – rekla je uznemirena Boroja.

Ona je pojasnila da nikada nije nosila veliku sumu novca, ali da je taj dan ponijela kako bi poslije radnog vremena platiti račune.

– Nadam se da će policija što prije pronaći lopova i vratiti mi novac – istakla je Boroja.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender