21. 10. 2020.
Udruženje diplomiranih pravnika: Srami se državo što si okrenula leđa djeci koja su završila tvoje fakultete!

Tužilaštvo Banja Luka: Optužnica protiv prevaranta Bulatovića

Bulatović je optužen da je, kao izvršni koordinator “Evropske ekspertske grupe” iz Beograda, od septembra 2007. do maja 2009, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, lažno prikazivao činjenice da je EEG organizacija koju je osnovala Evropska komisija i time ovlaštena i licencirana da vrši kandidovanje projekata kod Evropske komisije radi dobijanja donacija za njihovo finansiranje.

Na taj način je Bulatović doveo u zabludu predstavnike grada Banjaluka i preduzeća “Celeks” da na ime dobijanja donacije za finansiranje njihovih projekata na račun EEG uplate određena sredstva kao obaveznu kotizaciju, što su oštećeni i učinili, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

Bulatović, koji ima prebivalište u Beogradu, pribavio je za sebe protivpravnu imovinsku korist od 172.113 KM za koliko je oštećeno preduzeće “Celeks”, te od 391.166 KM za koliko je oštećen grad Banjaluka.

Optužnica, koja tereti Bulatovića za produženo krivično djelo prevara, proslijeđena je na potvrđivanje Osnovnom sudu Banjaluka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender