01. 08. 2021.

Ivanić: Federalni partneri koče imenovanje Zvizdića

Ivanić je rekao novinarima u Sarajevu da je Predsjedništvo BiH dobilo potvrde nadležnih institucija da Zvizdić može biti imenovan na funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara i dodao da je spreman da izvrši to imenovanje, jer ima saglasnost političkih stranaka iz Republike Srpske, kao i vladajuće koalicije na nivou BiH.

“Međutim, partneri u Federaciji BiH /FBiH/, tu prvenstveno mislim na Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, dogovorili su se da neće ići sa imenovanjem mandatara dok ne bude završen proces imenovanja predsjednika i dva potpredsjednika FBiH. Očigledno je da tu postoji problem u vezi sa izborom potpredsjednika iz reda srpskog naroda”, rekao je Ivanić.

On kaže da ne zna o kakvom problemu i rješenju je riječ.

Ivanić je naveo da većinu na nivou BiH čine Demokratski front, SDA, Savez za promjene i HDZ BiH. “Dakle, sve je tu jasno i sada se čeka samo dogovor federalnih partnera”, dodao je Ivanić.

On je rekao da je Predsjedništvo BiH od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je i lider SNSD-a, dobilo, kako je rekao, neke pisane primjedbe, koje će biti razmotrene u procesu kreiranja zajedničke izjave o evropskom putu BiH.

“U osnovi, sadržaj pomenute izjave, uz određena pojašnjenja, biće onakakav kakav je već i predstavljen javnosti. Tu nema suštinskih promjena u dijelu koji se odnose na reforme, već samo pojašnjenja nekih situacija”, rekao je Ivanić.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender